Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dodać dodatkowe zakładki w eq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, ponieważ chciałbym dodać dodatkowe zakładki w ekwipunki. Obecnie znajdują się I i II, a chciałbym dodać jeszcze III i IV. Przeszukałem w związku z tym problemem - mpcforum, oraz wujka google, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Zakładam więc ten temat i liczę na czyjąś pomoc, a jeśli temat o podobnej treści już był, to proszę o linka i przepraszam za spam.

1RAnrGo.jpg

Opublikowano

z tym jest dużo zabawy

musisz znaleźć kod od I i II skopiować jeden z nich i zrobić połączenia miedzy nimi tak jak z I i II i w tym kodzie też dodać przełączanie między czterema

musisz rozpakować locale_pl, root, uiscript, etc i nie wiem czy coś jeszcze

tak że musisz mieć pojęcie jak to zrobić może kiedyś będę się tym bawił to dodam tuta

Opublikowano

Obecnie nie da się zrobić więcej zakładek na itemy.

a to czemu się nie da?

w moim słowniku nie ma pojęcia nie da się a jeśli piszesz że się nie da bo nikt nie zrobił tuta to nie rozumiem tego :P

Opublikowano

Popieram wypowiedz up... Niema żeczy niemożliwych (dotyczy to nawet przysłowiowego parasola :D ), są tylko żeczy trudne do wykonania. Czekam nadal na jakąś inną pomoc, lub na poradę jak zwiększyć ilość slotów (niewiem jak to inaczej nazwać) w eq - chodzi mi o miejsca (kwadraciki).

1RAnrGo.jpg

Opublikowano

Popieram wypowiedz up... Niema żeczy niemożliwych (dotyczy to nawet przysłowiowego parasola :D ), są tylko żeczy trudne do wykonania. Czekam nadal na jakąś inną pomoc, lub na poradę jak zwiększyć ilość slotów (niewiem jak to inaczej nazwać) w eq - chodzi mi o miejsca (kwadraciki).

Tak jak przeczytanie słownika?

Nie da się tego zrobić :]

Potrzeba difów no i edycja klienta.

Opublikowano

Tak jak przeczytanie słownika?

Nie da się tego zrobić :]

Potrzeba difów no i edycja klienta.

Jeśli niemasz do powiedzenia nic wspólnego z tematem to się najlepiej nie udzielaj. Najpierw napisałeś "Nie da się tego zrobić", a później "Potrzeba difów no i edycja klienta" - czy te dwie rzeczy nie przeczą sobie? Może nie jestem super "mózgiem", ale jeśli napisałeś, iż przy użyciu difów i edycji klienta da się to zrobić, tzn że jest to wykonalne, więc poco wcześniejsze zdanie?. Myślenie nie boli, a dysortografia tj choroba.

1RAnrGo.jpg

Opublikowano

Dać to się da zrobić ale pewnie nikt za darmo nie zrobi;x

Wystarczy zwiększyc klientowo ilośc maksymalnych zakładek i w game zrobić dif by oczytywało zakładkę 3i4 jak i przydzielało miejsce w nich do bazy.

old-metin.jpg
Opublikowano

Ok, czyli już wszystko wiem. A zeby zwiększenia ilości miejsc w eq (poszerzenie okna) to też potrzebna jest edycja klienta?

1RAnrGo.jpg

Opublikowano

@up

Tak , edycja clienta i czywiście game musi wczytać , że w tym eq na tym solcie jest taki itemek . Jeżeli się nie mylę to jak byś poszerzył w cliencie i byłby efekt w grze to i tak nie mógłbyś tam przytrzymywać itemka .

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...